Koelen

Waarom aandacht besteden aan koelen

Voor het koelen van uw datacenter wilt u het liefst zo weinig mogelijk energie verbruiken.. Bovendien wilt u kosten besparen én uw CO2-uitstoot beperken. U heeft mogelijk te kampen met hot spots door een matige luchtverdeling op zaal en incidenteel ook met koelcapaciteitsproblemen in de zomer. Daarnaast wilt u graag voorop lopen in de benchmark van datacenters door de Power Usage Effectiveness ( PUE) te verbeteren. Eigenlijk vindt u dat uw koelinstallatie een onevenredig groot beslag legt op de beschikbare elektrische capaciteit, en dat u daarmee de potentie van uw datacenter beperkt. Hoe kunt u hier iets aan doen met behoud van de betrouwbaarheid en de leveringszekerheid?


Samenvatting:

Koel niet meer dan nodig, verricht daarbij minimaal arbeid en bespaar zo maximaal energie. Bij het koelen van datacenters horen de specificaties van de IT-apparatuur leidend te zijn. Als u vervolgens gericht aandacht schenkt aan zeven essentiële verbeterpunten, kunt u meer dan 80% energie besparen op de koeling en zeker 35% meer IT-capaciteit genereren uit de beschikbare netcapaciteit. Dit alles bereikt u met een ijzersterke betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid van uw datacenter. Een PUE van minder dan 1,15 komt hiermee binnen handbereik.


Een integrale aanpak van de zeven essentiële verbeterpunten leidt tot energiezuinige en kosteneffectieve koelconcepten voor datacenters. Het ultieme koelconcept kenmerkt zich door het plaatsen van de koelers boven de racks, door een maximaal aandeel vrije koeling en door het toepassen van KoudeWarmteOpslag als aanvullend koelvermogen. Dit concept wordt door The Cooling Engineers ontwikkeld onder de naam UseCool®.

Contact

Adviesbureau

Gratis Quick ScanQuick_Scan.html